هر چیزی که باید درباره کرم های آرایشی و مراقبتی صورت بدانید
کرم صورت محصولی نیست که فقط مختص خانمها باشد. آقایان هم استفاده زیادی از این محصول دارند. شاید ادعای دروغی نباشد که بگوییم کرم صورت جزو آن دسته از محصولاتی است که در منزل هر کسی یافت میشود و حداقل یک بار در روز از آن استفاده میشود. این محصول نه مختص قشر خاصی است و نه مختص سن خاصی. در هر سن و سالی و با هر جنسیتی میتوان از انواع مختلف کرمهای صورت استفاده کرد.
در واقع کرم نقش بسیار موثری در مراقبت از پوست دارد و انواع مختلفی از آنها برای کاربردها و منظورهای مختلف در دسترس همگان قرار دارد.
ترکیبات تشکیل دهنده کرمها
کرمهای پوست ترکیبی از فاز چربی، فاز آب، امولسیفایر، افزودنی ها و مواد موثره هستند.
- فاز چربی مانند اسیدهای چرب، الکلهای چرب، روغنهای گیاهی و …
- فاز آب مانند مرطوب کنندهها و تنظیم کنندههای PH
- امولسیفایر شامل ترکیباتی مانند پلی سورباتها، پلی اتیلنها، گلیسیری منو استئارت و …
- افزودنیها نیز شامل رنگهای مجاز آرایشی و بهداشتی، عصاره های گیاهی، ویتامین ها، انواع پودرها
- مواد موثره مانند انواع پپتیدها، سرامیدها، فیلترهای جاذب تابش فرابنفش و …
انواع کرم: کرمهای مراقبتی، کرمهای آرایشی
انواع کرم صورت به طور کلی به سه دسته تقسیم میشوند. دسته اول شامل کرمهایی است که فقط مخصوص آرایش هستند. دسته دوم شامل کرمهایی است که فقط مخصوص مراقبت از پوست هستند؛ و دسته سوم نیز محصولاتی هستند که برای هر دو منظور مراقبتی و آرایشی تولید شدهاند.
کرمهای آرایشی همانطور که از نامشان پیداست برای آرایش صورت مورد استفاده قرار میگیرد. یعنی در واقع جنبه پوشانندگی، زیبایی و آرایشی را برای پوست دارند. این کرمها با توجه به سلیقه فرد، نوع پوست و نوع نیاز و همچنین بودجه فرد انتخاب شده و مورد مصرف قرار میگیرند. در بسیاری از موارد پیش میآید که سعی در پوشاندن برخی از نواقص صورت و یا مقصود تغییر رنگ پوست است. در این موارد کرمهای آرایشی به کار میآیند.
کرمهای آرایشی دارای انواع مختلف هستند. برخی از این کرمها عبارتند از: کرم برنزه کننده، کرم روشن کننده، کرم سفید کننده، فاندیشن، کرم پاک کننده، کرم پوشاننده، کانسیلر، پرایمر، کلد کرم، موس، کوشن، کرم پودر و فیکساتور.
کرمهای مراقبتی برای مصارف درمانی و مراقبتی از پوست تولید میشوند. عوامل زیادی وجود دارد که میتواند باعث آسیب به پوست شود. عواملی از قبیل افزایش سن، عوامل محیطی و بیماریهای پوستی نظیر آکنه و جوش. به همین دلیل استفاده از کرمهای مراقبتی ضروری به نظر میرسد. شرکتهای تولید کننده لوازم بهداشتی و آرایشی نیز به این منظور انواع مختلفی از این نوع کرمها را تولید و روانه بازار کردهاند. از مشهورترین و رایجترین این کرمها میتوان به کرم ضد چروک، کرم ضد کک و مک، کرم ضد آفتاب، کرم ضد جوش، کرم ترک پا و کرم چاق و یا لاغر کننده صورت اشاره کرد.
کرم برای انواع پوست
اگر بخواهیم به طور کلی انواع پوست را طبقه بندی کنیم میتوانیم آن را در ۵ گروه قرار دهیم. این پنج گروه شامل پوست معمولی، پوست خشک، پوست چرب، پوست ترکیبی و پوست حساس است. زمانی که فرد نسبت به نوع پوست خود آگاه باشد میداند که چه نوع مراقبتی باید از پوست خود انجام دهد که دچار مشکلات پوستی نشود. بهطور مثال کسی که پوست چرب و یا حساسی دارد باید نسبت به نوع پوست خود آشنا بوده و به گونهای از پوست خود مراقبت کند که دچار جوش و آکنه نشود؛ فردی که پوست خشک دارد باید از کرم صورت مختص پوست خشک استفاده کند تا پوستش دچار چین و چروک نشود.
-
پوست معمولی:
پوست معمولی نه چرب و نه خشک است. به ندرت چرب میشود و در صورت چرب شدن به راحتی میتوان چربی را از بین برد. منافذ کوچک دارد که به ندرت باز و برجسته میشوند. افرادی که دارای پوست معمولی هستند خیلی دارای چین و چروک و یا جوش و آکنه نمیشوند. این افراد باید از کرمی استفاده کنند که نه پوستشان را خیلی خشک کند و نه خیلی چرب. و همچنین بهتر است به صورت روزمره از محصولات پاک کننده صورت، نرم کننده، آب رسان مناسب و البته ضد آفتاب نیز استفاده کنند.
-
پوست خشک:
افرادی که پوستشان خشک است ممکن است گاهی احساس کشیدگی در پوستشان داشته باشد. مستعد پوسته پوسته شدن و لکهای قرمز نیز هستند. همچنین این افراد زودتر از دیگران دچار چین و چروک میشوند. این افراد باید کرم صورت نرمکننده استفاده کنند. باید از محصولاتی استفاده کنند که بتوانند رطوبت از دست رفته پوست را به آنها برگرداند. افراد دارای پوست خشک باید به طور مرتب صبح و شب از کرمهای آبرسان بهره ببرند. همچنین از محصولاتی که دارای الکل، عطر و اسانس هستند باید دوری جویند.
-
پوست چرب:
پوست چرب معمولا مستعد جوش و آکنه است و معمولا به علت وجود چربی، براق است. منافذ پوست این افراد بزرگتر است و به راحتی دیده میشود. محصولاتی که برای پوست چرب تولید میشود زیاد است؛ اما باید دقت کرد که این محصولات خیلی پوست را دچار خشکی نکند. باید پوست چرب کنترل شود و به صورت ملایم لایه برداری شود؛ زیرا تولید چربی در پوست میتواند به دلیل پوستهای مرده باشد. پس بهتر است برای این نوع پوست از کرمهای ملایم لایه بردار استفاده شود. همچنین از کرم صورت مرطوب کننده فاقد چربی باید بهره جست.
-
پوست ترکیبی:
این نوع پوستها در برخی قسمتها چرب، در برخی قسمتها خشک و در برخی نقاط نیز معمولی هستند. این نوع از پوست رایج ترین نوع در بین افراد است. در این نوع معمولا پیشانی، بینی و چانه (ناحیه تی زون) چرب تر از دیگر نقاط هستند. مراقبت از پوست ترکیبی به مراتب سختتر است. این افراد بهتر است به سراغ محصولات طبیعی بروند. از کرمها و آبرسان هایی استفاده کنند که دارای عصاره مواد طبیعی مثل خیار، چای سبز و بابونه باشند. این مواد در عین اینکه میتوانند رطوبت پوست را تامین کنند، از تحریک پوست جلوگیری کرده و آرامش بخش پوست هستند.
-
پوست حساس:
بهطور کلی هر کدام از انواع پوستهایی که ذکر شد، میتوانند جزو پوستهای حساس نیز قرار بگیرند. این نوع پوست معمولا قرمز و ملتهب بوده و نمیتوانند از خیلی از محصولات آرایشی استفاده کنند. چرا که ممکن است به آنها حساسیت های زیادی داشته باشند. این نوع پوست نیز باید از محصولات طبیعی، بدون الکل و اسانس استفاده کنند. عصارههای طبیعی آلوئهورا و بابونه برای پوست حساس مناسبند.
انواع کرمهای تقویت کننده پوست
همانطور که سن بالا میرود، پوست چرب و ترکیبی تبدیل به یک پوست خشک میشود و تولید کلاژن کم و در نهایت متوقف میشود. بنابراین ممکن است شما در ابتدای جوانی نیاز چندانی به محصولات تقویت کننده پوستی نداشته باشید. اما زمانی که سن انسان بیشتر میشود نیاز به این محصولات نیز بیشتر میشود. بنابراین محصولات زیادی به منظور تقویت پوست تولید میشوند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
- کرمهای ضد چروک و جوانساز: این نوع از کرم صورت، پوست را تحریک میکند تا کلاژنسازی کند. بسیاری از این کرمها نیز به روند بازسازی طبیعی پوست سرعت میبخشند. به طور کلی این محصولات اثربخشی آنتی اکسیدانها را درون پوست افزایش داده و یا غدد پوستی را تحریک میکنند تا چربی پوستی و یا سبوم کافی تولید کند.
- کرم ضد لک : این کرمها شامل ویتامین سی، ترکیبات هیدروکینون و ترکیبات دیگر است. زمانی که این کرم روی پوست زده میشود باعث میشود تا پوست رنگسازی مازاد را متوقف کند و به رنگ طبیعی خویش بازگردد. بنابراین لک ها از روی پوست از بین می روند و همچنین مانع بروز لک های جدید میشود.
- کرم سفت کننده : این محصولات حاوی موادی هستند که میتوانند یک روی پوست اثر بالا کشیدن و قوام دهی ایجاد کنند. بنابراین برای افرادی که رژیم گرفته اند مناسب است و پوست احساس منسجم شدن پیدا میکند.
- کرم لیفتینگ: این کرم صورت نیز از پلیمرهای دریایی و مواد گیاهی با تاثیر بالا تشکیل شدهاند. این مواد باعث میشود تا پوست محکم شده و از افتادگی آن جلوگیری میکند. این کرم تاثیر سریعی دارد و بعد از چند دقیقه پوست را جوانتر نشان میدهد. در طولانی مدت نیز بر اثر افزایش کلاژن میتواند باعث استحکام پوست شود.
جایگاه کرمها در روتین پوستی
اگر زیبایی و سلامت پوست امری مهم است، مراقبت از آن باید کاری همیشگی باشد. یک مراقبت خوب از پوست را میتوان روتین پوستی نامگذاری کرد. در روتین پوستی استفاده از کرمهای صورت جایگاه ویژهای دارد بهطوریکه در هر مرحله از روتین پوستی باید از یک نوع خاصی از کرم استفاده کرد. یک روتین پوستی خوب شامل مراحل زیر است:
+ روتین مراقبت از پوست در روز
- استفاده از شوینده
- استفاده از تونر
- استفاده از سرم
- استفاده از کرم دور چشم
- استفاده از ضد لک و روشن کننده
- استفاده از مرطوب کننده و آبرسان
- استفاده از ضد آفتاب
+ روتین مراقبت از پوست در شب
- شست و شو
- استفاده از تونر
- استفاده از کرم دور چشم
- استفاده از ترمیم کننده
- استفاده از کرم شب
این روتین اگر هر روز تکرار شود تاثیرات فوق العاده آن را میتوان در مدت کوتاهی مشاهده کرد.