هیدرا وژتال / پیور آلگ ایوروشه
شامپو های فاقد سولفات روند رو به رشدی در صنعت مراقبت از مو دارند. ولی دلیل آن چیست؟ آیا ما واقعاً در شامپو به سولفات احتیاج داریم یا اینکه آیا شامپو بدون سولفات می تواند همان میزان موها را تمیز کند؟ ما در مورد حقیقت پشت پرده سولفات ها و همچنین گزینه های متنوع برای مراقبت از مو بدون سولفات تحقیق می کنیم و نتیجه آن را در اختیار شما قرار می دهیم.
سولفات کلمه ای است که برای توصیف ماده شیمیایی استفاده می شود که با اسید سولفوریک واکنش نشان می دهد. انواع سولفات زیادی وجود دارد که در صنایع مختلف مورد استفاده گسترده قرار می گیرد. در صنعت مراقبت از مو ، سولفات هایی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند سدیم لوریل سولفات (SLS) و سدیم لورت سولفات (SLES) هستند. این دو از روغنهای نفتی و گیاهی تولید می شوند.
سولفاتها همان چیزی است که ژل دوش و شامپوی شما را به آن کف زیاد که با پاکسازی ارتباط دارد تبدیل می کند. آنها سورفاکتانت هایی عالی هستند. به این معنی که هم روغن و هم آب جذب می کنند. در حالی که یک مولکول ذرات روغن ناخواسته را در موهای ما جذب می کند، دیگری به آب چسبیده است. در نتیجه هنگام آبکشی ، چربی با آب شسته می شود.
یک سرچ سریع آنلاین به شما نشان می دهد که نظرات در مورد اینکه آیا سولفات ها برای مو مناسب هستند یا خیر ، متفاوت است. بنابراین ، وقتی شک داریم ، به نتایج تحقیقات علمی رجوع می کنیم. در حقیقت ، هیچ اثبات قطعی مشخصی مبنی بر آسیب رساندن سولفات به پوست و مو وجود ندارد. در این میان ، محصولات مراقبت از مو بدون سولفات تولید شده است تا برای مصرف کنندگان حق انتخاب فراهم کنند.
شدت کف ایجاد شده و سولفات موجود در شامپو های نوع SLS باعث خشک شدن پوست سر و ریزش موها می شود. علاوه بر این از عوارض جانبی مصرف شامپو دارای سولفات می توان به ایجاد شوره سر نیز اشاره کرد. خشک بودن پوست سر یکی از مهم ترین عوامل پوسته پوسته شدن آن است. ترکیبات ملایم موجود در شامپو های عاری از سولفات از خشکی مو جلوگیری می کند. گردش خون را در سر افزایش می دهد و سبب می شود تغذیه و اکسیژن رسانی به مو بالا برود.
شاید بتوان گفت مهم ترین زیان شامپو دارای سولفات آثار نامطلوب بر روی رنگ مو است . رنگ مو در این جا دربرگیرنده رنگ طبیعی موها نیز هست و می تواند باعث تخریب پیگمنت های طبیعی مو شود. موی طبیعی به صورت کلی از دوام و استحکام بیشتری نسبت به موهای رنگ شده برخوردار است. با این حال شامپوی دارای سولفات می تواند به رنگ طبیعی موها آسیب بزند چه رسد به موهایی که با مواد شیمیایی رنگ شده اند. این شامپو ها سبب کدر شدن رنگ ، کم دوام شدن رنگ ، قرمز شدن مو و خشک و شکننده شدن آن می شوند . هنگامی که مو را رنگ می کنیم ، آسیب پذیری آن افزایش می یابد . به همین دلیل باید دقت بیشتری بر روی محصولات شوینده و مراقبتی مورد استفاده خود داشته باشیم. استفاده از شامپوی مخصوی موی رنگ شده از ضروری ترین نکات است. که البته انتخاب نوع بدون سولفات آن توصیه می شود.
عبارت “شامپو بدون سولفات” ممکن است کاملاً واضح به نظر برسد. در یک شامپو عاری از سولفات هیچ سولفاتی در ترکیبان آن پیدا نمی شود. اما اگر سولفاتها توانایی شستشو و تمیز کنندگی را در شامپوها فراهم می کردند ، به صورت جایگزین برای تمیز کردن مو چه استفاده می شود؟ بستگی به محصول دارد. برخی از شامپوهای بدون سولفات به هیچ وجه حاوی مواد کف زا نیستند. هنگام شستن مو اصلا کف نمی کنند. اما این بدان معنی نیست که آنها موها را تمیز نمی کنند. شامپو های بدون سولفات کاملا موها را تمیز می کنند ولی نسبتا تمایل دارند کمی بیشتر روغنهای طبیعی مو را پشت سر بگذارند. این می تواند برای موهایی که به طور طبیعی خشک هستند عالی باشد. موهای رنگی نیز به خوبی به شامپو فاقد سولفات واکنش نشان می دهند.
شامپو های بدون سولفات متعددی در بازار وجود دارند. تعدادی از آنها را متناسب با نوع مو معرفی می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این شامپو ها روی عکس آنها کلیک کنید تا به صفحه مخصوص آن منتقل شوید.
شامپو بدون سولفات برای موی رنگ شده : شامپو بدون سولفات لورال رنگ قرمز
شامپو بدون سولفات برای موی آسیب دیده : شامپو بدون سولفات لورال رنگ سفید
شامپو بدون سولفات برای موی خشک و زبر : شامپو بدون سولفات لورال رنگ طلایی
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام خرید حضوری از مغازه ها، از فروشنده شامپو بدون سولفات خواسته باشید. اگر او اطلاعات کافی و صداقت داشته باشد گزینه های موجود را در اختیارتان قرار می دهد. ولی گاها اوضاع طور دیگری پیش می رود! در این قسمت لیستی از شامپو هایی را که بعضا به اسم شامپو بدون سولفات ارائه می شوند را معرفی می کنیم.
شایان ذکر است شامپو های زیر هر کدام کارايي خاص خود را دارند و شامپوهای خوبی هستند. صرفا بدون سولفات نیستند!
چون اکثر مواقع افرادی که موهای خود را کراتینه کرده اند خواهان شامپو بدون سولفات هستند، این شامپو ها برای موهای کراتینه شده قابل استفاده هستند و به همین دلیل ممکن است به عنوان جایگزین شامپو بدون سولفات برای مشتریان معرفی شوند.
شامپو های بدون نمک یا شامپو سالت فری ، بدلیل نداشتن سدیم کلراید یا همان به زبان ساده نمک، برای آنهایی که به دنبال داشتن دوام بالای مواد ترمیمی نظیر کراتینه و ریباندینگ می باشند گزینه خوبی هستند.
شامپو بدون نمک دکس پروفشنال نمونه ای از شامپو های بدون نمک است. شامپو کراتینه دکس مدل PROFESSIONAL حاوی کراتین و پروتئین می باشد که باعث استحکام و انعطاف پذیری ساختار مو می شوند. شامپو بدون نمک دکس پروفشنال فاقد نمک سدیم کلراید بوده و همچنین برای ترمیم موهای آسیب دیده نیز مناسب است.
شامپو های بدون سدیم نیز همانند شامپو های بدون نمک هستند و سدیم کلراید در ترکیبات خود ندارند.
این شامپو ها در ترکیبات خود مقدار زیادی پروتئین دارند. موها برای حفظ طراوت و زیبایی خود به کراتین نیاز دارند که نوعی پروتئین است. این شامپو ها فرمولاسیونی غنی از کراتین دارند و موجب تقویت تارهای مو می شوند.