راههای درمان سلولیت در خانه و داشتن پاهایی بی نظیر و زیبا
شاید بسیاری از افراد تا کنون نام سلولیت را نشنیده باشند و یا شاید برخی این کلمه به گوششان خورده باشد، اما معنای آن را ندانند و هیچ ذهنیتی در رابطه با آن نداشته باشند. در این مطلب در رابطه با سلولیت، علل به وجود آمدن آن و روشهایی برای درمان آن صحبت خواهیم کرد. پس با ما باشید تا در این رابطه بیشتر بدانید.
سلولیت چیست؟
سلولیت ( به انگلیسی cellulite)، برجستگی ها و فرورفتگی های روی پوست است که ظاهری شبیه به پوست پرتقال به پوست انسان میدهد. در واقع ظاهر موجدار پوست که بیشتر روی باسن، ران و پهلوها مشاهده میشود. این مساله متاسفانه در بین خانمها بیشتر رایج است و آن به دلیل تفاوت در توزیع سلولهای چربی و بافت همبند در پوست آقایان و بانوان است.
سلولیت به علت به وجود آمدن سلولهای چربی در زیر پوست یا لایه اپیدرم به وجود می آید. این مساله می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس در هر شخصی شده و در پی درمان آن باشند. همانطور که گفته شد، سلولیت اغلب در بانوان مشاهده میشود. اما سلولیت مرتبط با سن و سال نیز هست. به این صورت که بیشتر بعد از سن بلوغ مشاهده میشود و در جوانان به ندرت مشاهده میشود. در سنین بالاتر به این علت که پوست بدن نازکتر و شلتر شده و میزان چربی زیر پوست نیز بیشتر میشود، احتمال ابتلا به سلولیت نیز بیشتر است.
علل به وجود آمدن سلولیت
ظاهر موجدار پوست یا همان سلولیت عارضهای است که ممکن است طبیعی به نظر بیاید و شاید همه با آن مواجه شوند. مسائل مختلفی مانند وراثت، ضخامت پوست، میزان چربی در بدن و یا نجوه توزیع چربی و همچنین سن میتواند در مشاهده سلولیت روی پوست تاثیرگذار باشد.
اما دلیل اصلی ایجاد سلولیت، کوتاه و یا منقبض شدن طنابهای بافتی است که بر روی پوست قرار دارند. این طنابهای بافتی که بافت همبند نامیده میشوند، پوست را به عضلات زیرین متصل میکند. زمانی که تودههای چربی بین بافت همبند و سایر عضلات زیرین بزرگ میشود، باعث بالا کشیدن پوست میشود. اما طنابهای بافتی پوست را سر جای خود قرار داده و بنابراین ناهمواریهایی روی پوست ایجاد میشود که به سلولیت معروف است.
از عوامل دیگری که میتواند باعث افزایش احتمال سلولیت شود، اضافه وزن است. اما این بدان معنی نیست که در افراد لاغر این پدیده مشاهده نمیشود. به این دلیل که عوامل ژنتیکی نیز میتواند سلولیت را ایجاد کند. عدم تحرک و کم فعالیتی نیز عامل دیگری برای افزایش بروز سلولیت در بدن است؛ به همین دلیل ممکن است در دوران بارداری نیز این عارضه مشاهده شود.
ورزشهای لازم برای درمان سلولیت
یکی از بهترین روشهایی که میتوان سلولیت را درمان کرد، ورزش کردن است. ورزش سلولیت را از بین نمیبرد و آن را ناپدید نمیسازد، بلکه عضلات را قوی کرده و با این کار باعث یکنواخت و صاف شدن پوست میشود. برای ورزش کردن، باید رژیم غذایی سالم، ورزش هوازی و حرکاتی که باعث توان عضلانی میشود را انجام داد.
در این قسمت برخی از ورزشهایی که میتواند به درمان سلولیت کمک کند را بیان میکنیم.
اولین حرکت، بالا بردن پا و حرکت پروانه در حالت درازکش است. باید روی زمین به پشت دراز کشید و پاها را به سمت بالا برد. کف هر دو پا را به سمت هم آورده و به طور همزمان زانوها را خم کرد. این کار را باید 15 تا 20 مرتبه انجام داد و در هر بار حدود 4 تا 5 ثانیه پاها را به این حالت نگه داشت.
دومین حرکت جمع کردن پاها در شکم است. در این روش به پشت خوابیده، زانوها را بالا آورد و سپس به کمک دست آنها را به سمت سینه خم کرد. به مدت 4 تا 5 ثانیه مکث و دوباره این حرکت تکرار شود. این حرکت را نیز 15 تا 20 بار باید انجام داد.
حرکت دیگری که برای رفع سلولیت موثر است نشستن با دیوار است. در این روش باید به دیوار تکیه داد، پاها به اندازه عرض شانه باز شود و دو قدم از دیوار دور شد. حالا باید زانوها را 60 درجه خم کرد و پشت هم به دیوار تکیه داده باشد. حدود 30 تا 60 ثانیه در این حالت قرار گرفته و بعد پاها را صاف کرد. این حرکت باید 10 بار تکرار شود.
رژیم های غذایی موثر در رفع سلولیت
یکی دیگر از عواملی که میتواند در رفع سلولیت موثر باشد رژیم غذایی مناسب است. رژیمی که حاوی میوههای تازه، سبزیجات، پروتئین سالم و غلات باشد. این رژیم میتواند علاوه بر کاهش وزن به رفع سلولیت نیز کمک کند.
البته باید توجه داشت که کاهش وزن در اثر رژیم باید تحت نظر متخصص و پزشک انجام شود، به این دلیل که کاهش ناگهانی وزن میتواند حتی تاثیر به مراتب بدتری را روی سلولیت بگذارد و ظاهر آن را بسیار بدتر کند. پس باید مراقب کاهش وزن ناگهانی بود.
علاوه بر موارد ذکر شده، باید از مصرف غذاهای فراوری شده مانند نان سفید، شکر، و نوشابه های گاز دار و کافئین نیز خودداری کرد.
توصیههای دیگری نیز برای رژیم موثر وجود دارد. به طور مثال اینکه هر سه ساعت غذا خورد. مقدار غذایی را که در طول سه وعده صرف میشود را تقسیم کرده و به صورت میان وعده مصرف کرد. خوردن صبحانه الزامی است. از مصرف زیاد نمک روی غذا و خوردن غذاهای سرخ شده و چرب و همچنین مصرف شکلات باید پرهیز کرد.
سه میوه مهمی که باید در رژیم خود قرار داد، گریپ فروت، آناناس، سیب و منگوستین است. گریپ فروت شامل مقادیر زیادی ویتامینهای آ، ب، ث بوده و به احساس سیر بودن و کم کردن وزن کمک میکند. آناناس نیز به از دست ندادن آب بدن کمک کرده و روده را سالم و پاکسازی میکند. سیب نیز باعث میشود تا غذا سریع و راحت در روده حرکت کند. علاوه بر این همانند گریپ فروت به احساس سیری و کاهش وزن کمک میکند.
فواید میوه منگوستین
منگوستین یک درخت همیشه سبر گرمسیری و بومی اندونزی است. این میوه بنفش رنگ بوده و گاهی از آن بهعنوان شاه میوه های گرمسیری یاد میشود. این به علت خواص بی شماری است که دارد. این میوه خواصی از قبیل ضد سرطان، ضد التهاب، تقویت سیستم ایمنی بدن، آنتی اکسیدان، درمان اسهال و اسهال خونی، ضد عفونی، محافظت از قلب، درمان دیابت و … دارد.
این میوه فاقد کالری است و میتواند در کاهش وزن بسیار موثر باشد. همچنین این میوه به تنظیم سلامت پوست کمک زیادی کرده و با خواص ضد باکتریایی که دارد به کاهش بیماریهای پوستی از قبیل التهاب، پیری، آلرژی ها، اگزما و سایر بیماری های پوستی کمک میکند. این میوه خاصیت جوان سازی داشته و میتواند در درمان سلولهای آسیب دیده نیز موثر باشد.
اما فایده دیگر منگوستین در کاهش سلولیت است و به همین دلیل هم فرم خوراکی آن و هم عصاره مغذی آن در کرم های گیاهی که برای درمان سلولیت هستند مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل بهتر است همراه با ورزش و کنترل تغذیه، این میوه استوایی را در برنامه غذایی خود بگنجانید. اگر به دنبال کرم ها و لوسیون های گیاهی برای از بین بردن سلولیت باشید آنهایی را انتخاب کنید که حاوی منگوستین باشند.
دستگاههای مورد استفاده در کلینیکهای لاغری برای رفع سلولیت
بسیاری از افراد شاید نتوانند با ورزش و رژیم غذایی به وزن ایدهآل برسند و بتوانند سلولیت را با این روشها درمان کنند. بنابراین به شیوههای درمانی به وسیله دستگاههای لاغری روی میآورند. روشهای زیادی برای لاغری ابداع شده است. در برخی از این روشها، چربیهای اضافه و بافت های سلولیتی مورد هدف قرار گرفته و با این روش، فرد به تناسب اندام میرسد.
این روشها در حالت کلی به دو گروه تقسیم میشوند. یک گروه اندازه سلولهای چربی را کاهش میدهد و گروه دیگر تعداد سلولهای چربی را کاهش میدهد.
برخی از این دستگاهها که به منظور کاهش چربی در نقاط خاصی از بدن کاربرد دارند شامل دستگاههای RF، دستگاه کویتیشن و دستگاه LPG است. این دستگاهها پوست را گرم کرده و باعث تحریک تولید کلاژن شده و با این روش میتواند به کاهش سلولیت کمک کند.
یک روش برای از بین بردن سلولیت پلاسمای غنی از پلاکت است که به پی آر پی مشهور است. در این روش پلاسما به مناطق خاصی تزریق شده و به رشد کلاژن و اصلاح بافت کمک میکند. مزوتراپی نیز روش دیگری است که به طور مستقیم دارو و یا مواد دیگر را به بافت آسیب دیده تزریق میکند.
لوسیون و کرم بدن ضد سلولیت
یکی از روشهای درمان موضعی سلولیت استفاده از لوسیون و کرمهای بدن ضد سلولیت است. اما نکته قابل توجه این است که این درمان ممکن است دارای اثرات طولانی مدت نباشد؛ بنابراین برای حفظ نتیجه باید به طور مرتب از این نوع محصولات استفاده کرد. معمولا این نوه محصولات و کرمها باعث میشوند تا پوست سفت شده و صافتر و محکمتر به نظر بیاید. همچنین باعث مرطوب شدن پوست می شود که به نوبه خود در صاف کردن ظاهر سلولیت موثر است.
اما باید توجه داشت که کرم و لوسیون های ضد سلولیت، اگر همراه با ورزش نباشند، سلولیت را از بین نمیبرد بلکه فقط به طور موقت آن را کاهش میدهد. محصولاتی که دارای رتینول هستند با ضخیم کردن لایه خارجی پوست، به بهبود وضع ظاهری سلولیت کمک میکند. اما برای دیدن چنین نتیجه ای حدود 6 ماه به طور روزانه و مرتب باید از آن استفاده کرد.
سوالات پرتکرار در رابطه با سلولیت و روش های درمان آن
آیا سلولیت یک بیماری است؟
تصور می شود که سلولیت در ۸۰ الی ۹۰ درصد از زنان پس از بلوغ رخ می دهد. به نظر می رسد یک عامل هورمونی در شکل گیری آن وجود دارد. وجود آن به عنوان یک اختلال و بیماری واقعی مورد اعتراض قرار گرفته است و نظر پزشکی رایج این است که سلولیت فقط “وضعیت عادی بسیاری از زنان” است.
آیا سلولیت همان چربی است؟
سلولیت چربی طبیعی زیر پوست شما است. همانطور که سلول های چربی شما تجمع می یابند ، به بافت پیوندی که پوست و ماهیچه شما را در کنار هم نگه می دارد ، بالا می روند.
من لاغر هستم، چرا باز هم سلولیت دارم؟
یکی از افسانه های رایج سلولیت این است که فقط در افراد دارای اضافه وزن یا ناسالم اتفاق می افتد ، اما اینطور نیست. سلولیت می تواند در افراد لاغر ، دارای وزن طبیعی و کم وزن رخ دهد ، به این معنی که هیچ ارتباطی با درصد چربی بدن ندارد .
آیا نشستن باعث سلولیت می شود؟
تصور می شود که نشستن طولانی مدت باعث کاهش جریان خون و ایجاد تغییرات در نواحی مستعد سلولیت می شود.